Hogyan ismerünk fel egy jó minőségű hosszúhullámú infravörös berendezést?

Az infravörös sugárzás egészségügyi és élettani előnyei, különösen a hosszúhullámú infravörös sugárzás kapcsán kezdenek szélesebb körben is ismertté válni, azonban fontos tisztában lenni azzal, hogy a különböző eszközök nagymértékben különbözhetnek egymástól, annak ellenére, hogy a technológia esetleg ugyanazt a nevet viseli.

 

Az iparág úttörője és legalább 15 éve vezető szereplője, az Iyashi Dôme nem követ semmiféle trendet, sosem tette és ezután sem fogja. Az Iyashi Dôme indította el és mind a mai napig is vezeti a „japán szaunaként” elterjedt irányzatot.

Főbb tudnivalók

1.)A hosszúhullámú infrvörös sugárzás a testet (tárgyakat, emberi testet) melegíti fel, a levegőt nem, mivel az közvetítő közegként kevés hő tárolására képes. Ön is tapasztalhatta már, amikor téli időszakban 2500 méteres tengerszint feletti magasságon tartózkodott napsütéses időben, amikor nem fújt a szél, hogy a hőérzete rendkívül magas volt, és elegendő volt egy póló viselése is, holott a levegő hőmérséklete 3 Celsius fokos volt. A hőmérsékletnek valójában tehát vajmi kevés relevanciája van az infravörös sugárzást kibocsátó berendezésekhez. Emlékeztetőül: a hosszúhullámú infravörös sugárzás mértékegysége mikrométer (µm) vagy nanométer (nm).

2.) A Dôme formája és kialakítása úgy került megtervezésre, hogy minél jobban alkalmazkodjon az emberi test morfológiájához, ezáltal az infravörös sugárzás szétszóródik és eloszlik, nem pont felé irányul, mint a lézersugárzás. A cél tehát az volt, hogy olyan formát alakítsunk ki, amely fekvés közben körülöleli a testet. Mivel az emberek (férfiak és nők) különböznek egymástól, ezért választottuk a félbevágott hengerre hasonlító formát, hogy a lehető legjobb kezelési hatékonyságot érjük el minden egyes testfelépítés esetén.

3.) Ne essen a marketing és komunikáció által állított csapdákba, olvassa minden gyártó által SAJÁT BERENDEZÉSE kapcsán lefolytatott tanulmányait és kérje a mérési eredményekkel alátámasztott tanulmányaikat, melyek nem feltételezéseken alapulnak. A jegyzőkönyvek többnyire nem tartalmazzák világosan az adatokat (idő, alkalmazás gyakorisága, kezelés időtartama, stb.) Az általunk orvosi kiadványokban megjelentetettt, hiteles mérési eredményekkel alátámasztott vizsgálatok alapjául egy hónapos időtartam alatt elvégzett, 8 alkalomból álló 25-30 perces kezelések szolgáltak.

4.) És végül, de természetesen nem utolsósorban: Felhasználói BIZTONSÁG! Kérje CE tanúsítványainkat, melyeket hiteles, független laboratóriumok által kerültek elkészítésre. (Megjegyzés: Európában a gyártók jogosultak berendezéseik önmaguk általi tanúsítására, amely egy üzemeltető vagy felhasználó számára nem kifejezetten a legjobb garancia… )