A HOSSZÚHULLÁMÚ INFRAVÖRÖS SUGARAK ÁLTAL ELŐIDÉZETT IZZADÁS FOLYAMATA

Kutatások bizonyítják, hogy a homok hosszúhullámú infravörös sugarakon keresztül képes hő átadására. Emberi szervezetre gyakorolt méregtelenítő hatása azonban bizonyos természeti elemek – úgy mint a só, a Föld és a Nap hőenergiája – hiányában korlátozott. Emellett a homok által kibocsátott hosszú hullámú infravörös sugarak ásványi eredetűek, tehát minőségük az emberi szervezetre nézve nem optimális.

Az emberi testet érő hosszúhullámú infravörös sugarak abban az esetben tudnak az emberi test által kibocsátott infravörös rezgésekkel rezonanciába kerülni, amennyiben rendelkeznek két alapvető tulajdonsággal: meg kell felelniük az emberi test energetikai görbéjének, illetve növényi eredetunek, azaz organikusnak kell lenniük.

A hosszúhullámú infravörös sugaraknak több fajtája létezik, 3-tól egészen az 1000 mikrométeresig, lépcsőzetes eloszlásban. Sejtjeink 4-25 mikrométeres hosszú hullámú infravörös sugarakat bocsátanak ki.

Ez az oka annak, hogy az Iyashi-Dôme által kibocsátott organikus (B-Carbon) hosszúhullámú infravörös sugarak az emberi szervezetnek leginkább megfelelő 5 és 20 mikrométer között mozognak.